RECEPTY: Vykročte do leta s ľahkosťou, ktorú vám zaručí pestrá strava!

Pripravili sme pre vás pár receptov, ktoré budú po vyskúšaní zaručene tvoriť stálu súčasť vášho (nielen) letného jedálnička.

S čoraz teplejšími slnečnými lúčmi prichádza túžba po pohybe, ľahkosti a zdravšej strave. Pri vysokých teplotách strácame chuť na ťažké sýte jedlá a preferujeme stravu, ktorá nás síce zasýti, no nezaťaží nám žalúdok. Pripravili sme pre vás pár receptov, ktoré budú po vyskúšaní zaručene tvoriť stálu súčasť vášho (nielen) letného jedálnička.

 

RÁNO

Mangové smoothie


  • 1 ks manga
  • 1 ks hrušky
  • Kúsok zázvoru
  • 1 PL medu
  • ½ PL limetkovej šťavy
  • ½ PL citrónovej šťavy
  • 500-600 ml vody
 
Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte 1-2 minúty. Mangové smoothie vás hneď zrána osvieži a dodá vám energiu na celý deň!

 

OBED

Krémová hrášková polievka s mätou


  • 500 g hrášku
  • 5 lístkov mäty
  • 1 ks jarnej cibuľky s cíbikmi
  • 1 ks cesnaku
  • ½ mozzarelly
  • maslo

 

Jarnú cibuľku s cíbikmi a cesnak si nakrájame, pridáme mätu a speníme na masle. Pridáme hrášok a premiešame. Dochutíme rascou, trochou mletej červenej papriky, chvíľku orestujeme a podlejeme vodou. Varíme 10-15 minút, kým bude hrášok mäkký. Pridáme kúsky mozzarelly a rozmixujeme tak, aby polievka nadobudla krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a trochou masla. Podľa chuti môžete pridať aj šlahačkovú smotanu.

 

Cviklové quinoto s morčacím steakom v parmezánovej kruste


  • 2 plátky morčacích pŕs
  • 1 šálka quinoa
  • ½ ks mrkvy
  • ½ ks cvikly
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • 1 PL dijónskej horčice

 

Na masle si osmažíme nadrobno nakrájaný pór, najemno nastrúhanú cviklu a mrkvu asi jednu minútu. Quinou 3x poriadne prepláchneme pod teplou vodou a pridáme k zelenine. Zalejeme horúcou vodou v pomere 1:2 a necháme pod pokrievkou uvariť domäkka, približne 15 – 20 minút. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou a čerstvou petržlenovou vňaťou. Morčacie prsia zľahka vyklepeme a potrieme horčicou. Pridáme mleté čierne korenie, posolíme a nastrúhame parmezán. Na panvici s trochou olivového oleja zľahka opražíme dozlata, kým sa nevytvorí krusta a mäso nie je mäkké (cca 8 min. z každej strany). Podávame s čerstvým šalátom so zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja.

 

DEZERT

Makovo – čerešňová bábovka


  • 300 g maku
  • 100 g pomletých mandľových lupienkov
  • 1 PL mletých ľanových semiačok
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL škorice
  • 4 vajcia
  • 100 g roztopeného masla
  • 120 g trstinového cukru
  • 200 g termizovaného tvarohu
  • Hrnček zaváraných čerešní
  • Múka a maslo na vymastenie formy

 

Mak s cukrom pomelieme, pridáme mandľové lupienky a z masy urobíme jemný prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame suché ingrediencie, zapracujeme ich so žĺtkami a ostatnými ingredienciami. Sneh z bielkov jemne vmiešame ako posledný. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Pečieme na 180 stupňov približne 40-45 minút. Na záver môžete bábovku dozdobiť práškovým cukrom. 

 

ŽELÁME VÁM DOBRÚ CHUŤ! 

 

Všetko potrebné pre prípravu pestrej a zdravej stravy nájdete v predajniach


 

logo_vub-a-s.jpg
logo_martinus.jpg
logo_pepco.jpg
logo_presinsky-co.jpg
logo_panda.jpg
logo_obecne-siete.jpg
logo_camp-david.jpg
logo_billa.jpg
logo_brloh.jpg
logo_lekaren-benu.jpg
logo_denim-style-house.jpg
logo_exisport.jpg
logo_prva-stavebna-sporitelna-a-s.jpg
logo_gatta.jpg
logo_jysk.jpg
logo_planeta-food.jpg
logo_grand-optical.jpg
logo_slsp-a-s.jpg
logo_klenoty-aurum.jpg
logo_velsen-autoumyvaren.jpg
logo_music-a-cafe-nitra.jpg
logo_ocelove-sperky.jpg
logo_kika.jpg
logo_orion.jpg
logo_exi-sport.jpg
logo_reserved.jpg
logo_orange.jpg
logo_ro-ma.jpg
logo_d-ara-fashion.jpg
logo_missq.jpg